Edvard Persson besöker Visans vänner i Hässleholm

Ingela och Rune

För tredje gången har jag haft glädjen att besöka Visans vänner i Hässleholm.  Detta fantastiskt fina gäng med så gemytlig och glädjefull gemenskap. Inte konstigt att jag, Rune Lindqvist och Edvard Persson trivdes utmärkt där igår.Tack till Er  

kvällen julkalkon med tillbehör och som dessert äppelkaka och till kaffet tårta.

Så till kvällens underhållning ”Edvard Persson”.

Visor tolkade av den sjungande sjuksköterskan Ingela Wahlgren  med Rune Lindqvist vid pianot.

Ingela berättade emellan visorna om Edvard Perssons spännande karriär.

Vi fick veta allt om Edvard Perssons fantastiska liv. Teater-film-resan till svenskbygderna i Amerika vilken succé. Den första färgfilmen i Sverige ”Klockorna i Gamla stan” medverkade han i. E Persson dog 1956 men visorna lever kvar. “Kalle på Spången, Jag har bott vid en landsväg, En liten vit kanin, Vi klarar oss nog ändå”, var några av de visor vi fick höra. En fantastisk hyllning till den folkkära artisten Edvard Persson. Kvällen fortsatte och naturligtvis sjöng ”Visevännerna” allsång, en självklarhet på programmet.

Vid kaffet och desserten såldes det lotter och så kom Luciatåget.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 08.jpg